Gouden Sleutel Beveiligings systemen

Dorpsstraat 158
2712 AP Zoetermeer
079-316 02 74

Hoe beveilig ik mijn huis?

Het virtuele huis is een hulpmiddel om te kijken hoe u uw woning het beste kunt beveiligen.

De beveiligings adviezen zijn zoveel mogelijk volgens de regelgeving van het Politie Keurmerk Veilig Wonen. Door op de link meer informatie te klikken kunt u zien welke produkten er gevolgens het Politie Keurmerk Veilig Wonen geplaatst kunnen worden.

Uiteraard zijn er altijd deuren of ramen die anders zijn dan in het virtueel huis zijn gemaakt. Wanneer dit het geval is kunt u ons mailen.

Ramen

Dit raam moet beveiligd worden wanneer er onder het raam een werkvlak is van 60 x 60 cm. In dit geval hoeft het dus niet.

uitgebreide informatie

Draai raam

Dit raam is via het dak van de garage bereikbaar. Een raam of deur is bereikbaar wanneer hij vanaf het maaiveld lager is dan 3.5 meter. 

uitgebreide informatie

Voordeur

Deze deur kan op meerdere manieren beveiligd worden. Het belangrijkste is het hoofdslot wat in het midden van deur zit. Daarnaast kunt u natuurlijk ook een extra slot aan de onderzijde plaatsen. 

uitgebreide informatie

Draai kiep raam

Deze ramen draaien naar binnen en liggen op het kozijn. Ook kunt u deze ramen op een kiepstand zetten.

Afhankelijk van de sluiting en het aantal paddestoel nokken moet deze wel of niet aangevuld worden met extra sloten. in de uitgebreide informatie meer uitleg.

uitgebreide informatie

Garage

Afhankelijk van het type garage deur kunnen hier extra sloten op geplaatst worden. Heeft u een loopdeur in de garage zitten dan kunt u uw woning waarschijnlijk niet volgens het PKVW beveiligen. Informeer hiervoor bij uw garagedeur leverancier.

uitgebreide informatie

Balkondeur

Deze deur is bereikbaar door dat de vloer van het balkon lager is dan 3.5 meter vanaf het maaiveld. Wanneer u een balkon heeft welke aan de onderkant geen mogelijkheid heeft om op te staan en de bovenzijde hoger is dan 3.5 meter dan hoeft u deze deur niet te beveiligen.

uitgebreide informatie

Klapraam

Klapramen zijn er in 2 verschillende type's. Volglas of van hout met glas 

uitgebreide informatie

Achterdeur

Bij een buiten draaiende deur moeten er naast een goed slot aan de sluitzijde ook dievenklauwen aan de scharnierzijde geplaatst worden.

uitgebreide informatie

Dubbele deur

De dubbele deur zit meestal aan de achterzijde. Wanneer deze niet als ingang wordt gebruikt kunt u deze op een makkelijke manier beveiligen. 

uitgebreide informatie

Schuifdeur

Schuifpuien zijn er in veel verschillende soorten, metaal, hout, binnen of buiten schuivend. De beveiliging kan over het algemeen bij bestaande schuifpuien alleen vanuit de binnenzijde gedaan worden.

uitgebreide informatie

Velux raam

Vaak zit een velux raam in het schuine dak. Afhankelijk van de bereikbaarheid en de schuinte van het dak moet u deze wel of niet beveiligen.

uitgebreide informatie