Veiligheidsschilden met kerntrek

Kerntrek beveiliging

Wat is kerntrek beveiiging eigenlijk? Het openen van een deur kan doormiddel van kerntrekken. Hierbij word er in de cilinder een schroef gedraaid waarna de kern van de cilinder uit het slot getrokken wordt. Er zijn cilinders die hier tegen beveiligd zijn maar dit is vaak een duurdere oplossing dan het vervangen van het veiligheidsschild wat op de deur zit.

Daarnaast is het zo dat een inbreker ook makkelijker op een afstand kan zien of er een veiligheidsschild met kerntrek beveiliging op de deur zit dan een cilinder die beveiligd is tegen kerntrekken. De cilinder afscherming op het veiligheidsschild is beter te zien dan het SKG *** keurmerk..

Soorten

Er zijn verschillende soorten en maten veiligheidsschilden. Het schild voor de voordeur moet bijvoorbeeld een vast greep aan de buitenkant hebben en de achterdeur moet aan beide zijde een kruk hebben. Ook qua lengte en breedte zijn er veel verschillde soorten, op een kunststof deur moet een ander type schild dan op een houten deur. Ook de maatvoering van het krukgat naar het cilinder gat zijn verschillend. Het is dus belangrijk dat u weet welke maat u nodig heeft.

Met een foto kunnen wij al vaak bepalen welke uitvoering bij u het beste past. Vaak is het gewoon uitwisselen van de oude met de nieuwe schilden en hoeft er niet eens geboord te worden. Ook zijn er veiligheidsschilden met kerntrek beveiliging voor extra sloten. Heeft u een extra slot op de deur hiervoor hebben wij de rozetten, deze zijn er in het rond, vierkant of ovaal. De keuze is reuze..