Intercomsystemen

Intercoms zijn er in verschillende uitvoeringen. Waarvoor gekozen wordt is afhankelijk van de wensen van de VvE. Zo kunt u kiezen uit een audio systeem en video systeem of een audio systeem wat voorbereid is voor een video systeem. 

Wij zijn dealer van 2 verschillende merkten ; Comelit en Intraton.

Comelit

Dit systeem is een 2 draads systeem. Hierdoor is het meestal mogelijk om de bestaande bedrading te gebruiken. Omdat de bestaande kabels gebruikt kan worden zijn de kosten voor het installeren vaak lager dan gebruikelijk. Comelit heeft drie verschillende systemen t.w. Audio, Video en een Video voorbereid systeem. 

Wat is de beste keuze voor u

De meeste VvE's kiezen voor een audio systeem voorbereid op video. Het audio toestel is namelijk redelijk goedkoop ten opzicht van het video toestel. Met het audio toestel kan na het aanbellen gesproken worden met de bezoeker en kan de deur op afstand geopend worden. Mochten er bewoners zijn die ook willen zien wie er voor de deur staat dan kan de bewoner zelf een video toestel aanschaffen en kijken wie er voor de deur staat. Hierdoor zijn de kosten voor de VvE een stuk lager.

Intratone

Dit systeem is een "draadloos" systeem. Het systeem werkt op een telefonie basis. Na het aanbellen wordt er via een GSM module naar een voor geprogrammeerd nummer gebeld. Heeft een smartphone dan kunt u via een App naast praten ook kijken wie er voor deur staat. Op een gewone vastlijn praten en kunt u doormiddel van een toets op de telefoon de deur openen.

Voordeel bij de intratone intercom is dat er geen bedrading getrokken hoeft te worden waardoor bij groter complexen een flinke kosten besparing wordt gerealiseerd.

Is uw Vereniging van Eigenaren toe aan een nieuw intercom systeem, wij komen graag laten zien wat de mogelijk zijn.